سازندگان هبیتات گمان می‎کردند ساخت آن هزینه زیادی نداشته باشد، اما مخارج آن بسیار بالا و دور از  انتظار بود. با این حال، مجتمع مسی هبیتات 67 مونترال، همچنان یکی از پروژه های برجسته و موفق در جهان است.

مجتمع مسی هبیتات

طراح مجتمع مسی هبیتات 67 مونترال؛ ابتدا به صورت بافتی ویژه و با کیفیت بالا، طرح خود را در نمایشگاه جهانی 1967 کانادا ارائه داد و در همان سال نیز به بهره‎برداری رسید.

به گزارش اختصاصی مجله دلتا، طراح آن موشه سفدی»، معماری مشهور، مطرح و باسابقه است که پیش از طراحی این مجتمع مسی جالب، ساختمان‌های مسی پیش‎ساخته و الگومانند بسیاری را طراحی و معماری کرده بود؛ اما هبیتات، معروف‎ترین پروژه معماری او است، زیرا این طرح طلایه‎دار مجموعه‌های پیش‎ساخته در جهان است.

مجتمع مسی

به دلیل چشم‎انداز بی‎نظیر این مجتمع مسی خاص، رتبه برترین طرح را در نمایشگاه جهانی مونترال به دست آورد. هبیتات، از نظر فرم و حجم، ترکیبی ویژه و غیرمعمول دارد. قطعات پیش‎ساخته محکم، در همان محل ساخته شده و تمام واحدها از این قطعات شکل گرفته‎اند. هرکدام از واحدها، حیاطی سبز دارند که در حقیقت، سقف واحد مسی پایینی‎ محسوب می‎شود.

هبیتات

روند ساخت مجتمع مسی هبیتات

هدف موشه سفدی  این بود که به تعریف جدیدی از ست شهری برسد و مجتمع‌های مسی ارزان‎قیمت و مکانی خودبنیاد ارائه دهد. قرار بود که این عمارت، 1000 واحدمسی داشته باشد اما تعداد آن به 158 واحد رسید و واحدهای تجاری و اقتصادی آن نیز ساخته نشد.

طراح، 15 نمونه متنوع از انواع مسکن با طراحی داخلی مختلف ارائه داد که هرکدام برای خانواده‎های با جمعیت‎های متفاوت مورد استفاده قرار می‎گرفت. رودخانه سنت لورنس کانادا، در کنار خود شاهد 354 بلوک بتنی بزرگ بود که بالا می‎رفتند و هبیتات را می‎ساختند.

هبیتات

این عمارت استاندارد است و هر واحد از چهار بلوک بزرگ تشکیل شده است. بخش‎های مختلف هر واحد مسی نظیر: سرویس بهداشتی، آشپزخانه، حمام، اتاق خواب و…  به‎صورت پیش‎ساخته در مجتمع قرار می‎گرفت و در واحد مورد نظر جاسازی می‎شد. کف‎پوش‎های چوبی و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی نیز در مرحله بعد در ساختمان اضافه شد.

سازندگان هبیتات گمان می‎کردند ساخت آن هزینه زیادی نداشته باشد، اما مخارج آن بسیار بالا و دور از  انتظار بود. با این حال، مجتمع مسی هبیتات 67 مونترال، همچنان یکی از پروژه های برجسته و موفق در جهان است.

همچنین بخوانید:

خانه های مکعبی

خانه رویایی در مازندران


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها